9 Nisan 2015 Perşembe

Büyükşehir Yatırımları Fotoğraflara Yansıdı



Bursa'da son 10 yılda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımların tamamına yakını, Bursa'da Zaman Dergisi'nce açılan ulusal fotoğraf yarışmasında kompozisyonların öncelikli tercihi oldu.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da Zaman Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eserleri inceledi. Merinos AKKM Zeki Müren Sanat Galerisi'nde yer alan sergiyi dolaşan Başkan Altepe, Bursa'nın yaz, kış, bahar ve güz hallerini yansıtmak için fotoğraf yarışması düzenlendiğini söyledi. Organize edilen yarışmalardan kış kategorisinin tamamlandığını ve 805 başvurudan dereceye giren 49 fotoğrafın belirlendiğini kaydeden Başkan Altepe, 11 Nisan tarihinde Kent Müzesi'nde yapılacak törenle eser sahiplerinin ödüllendirileceğini ifade etti.
Son 10 yılın yatırımları, fotoğrafların baş tacı

Başkan Altepe, son 10 yılda Bursa'da yapılan yatırımların fotoğraflarda öne çıktığını söyledi. Kentin 4 mevsim hallerini yansıtmak için düzenlenen yarışmada, yapılan çekimlerin tamamına yakınının kentin son 10 yılına damgasını vuran yatırımlarla ilgili olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Fotoğraflara bakıyoruz, surları görüyoruz. Düne kadar yoktu ya da fark edilmiyordu. Olanların ise üzeri örtülmüştü. Şimdi ortaya çıktı. Tramvayımız, Cumhuriyet caddemiz, çarşımızdan değişik kesitler, yapılan restorasyon çalışmaları... Hepsinin fotoğraf yarışmasında öne çıktığını fark ediyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor" dedi. Başkan Altepe, Bursa'daki hizmetlerin sadece fotoğrafçıların değil Türkiye genelinde insanların da dikkatini çektiğini vurguladı. Kentin tanıtımına ilişkin çalışmalarda son yıllarda yapılan restorasyon çalışmalarının, düzenlemelerin ana fikir oluşturduğunu, Türkiye genelinde yapılan tanıtım filmlerinde Bursa'dan mutlaka birkaç yatırımın gündeme geldiğini belirten Başkan Altepe,"Bu da kentimizde yapılan çalışmaların ne derece insanların dikkatini çekmiş olduğunu bize gösteriyor" diye konuştu.
Toplam 7500 TL para ödülü

Bursa'da Zaman Dergisi'nce düzenlenen fotoğraf yarışması, tarihi ve kültürel doğal değerler, şehir-insan-mekan ve doğa ilişkisini fotoğraf sanatıyla belgelemek üzere başlatıldı. Yarışma, Bursa'da kış, bahar, yaz ve güz olmak üzere 4 kategoride düzenlendi. Başta Bursa olmak üzere, Tekirdağ, Konya, Antalya, Eskişehir, Erzurum, Balıkesir, Aydın, Diyarbakır, İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Sakarya gibi illerden katılımın sağlandığı yarışmanın kış kategorisi sonuçlandı. Türkiye genelinden toplam 805 fotoğraf kış kategorisine katıldı. Saffet Yılmaz, Güven Aktaş, Fevzi Yapıcı ve İlhan Özer'den oluşan seçici kurul, 5 aşamalı değerlendirme sonucunda dereceye giren eserleri belirledi. Aysel Kırcı'nın ‘Rengarenk' adlı fotoğrafı, birinciliğe layık görüldü. Ahmet Çetintaş'ın ‘Irgandı Köprüsü' fotoğrafı ikinciliğe, Simge Kurtulan'ın ‘Zirveden Bakış' isimli fotoğrafı ise üçüncülüğe değer bulundu. 49 fotoğrafın seçildiği yarışmada; Batuhan Beceren, Ahmet Çetin ve Ali Nuri Sönmez'in fotoğrafları da mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışmada dereceye girenlere, toplam 7500 TL para ödülü verilecek. Yarışmanın ikinci ayağı olan ilkbahar kategorisi ise, 19 Haziran 2015 tarihine kadar sürecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder