9 Nisan 2015 Perşembe

Çocuklar Hayvan Dostlarıyla İletişim Kurmayı Öğrendi



Beylikdüzü'nde hayvan sevgisi küçük yaşta aşılanıyor, çocuklar hayvan türlerini A'dan Z'ye öğreniyor. Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçedeki 3. ve 4. sınıf öğrencilerine seminerler düzenleyerek, sokaktaki dostlarla iletişimin inceliklerini paylaşıyor.

Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçedeki 3. ve 4. sınıf öğrencilerine "Hayvan Sevgisi ve Sağlığı Eğitimi" veriyor. Eğitime katılan öğrenciler, sokaktaki hayvanların yaşantısını, süs, çiftlik ve kümes hayvanlarını, onların hayatımızdaki yerini öğrendi. 

Hayvanlar Bizlerle İletişim Kuruyor

Evcil hayvanların insan yaşamıyla uyumu, sokaktaki kedi, köpek gibi hayvanlarla nasıl iletişim kurulabileceği öğrencilere öğretildi. Hayvanların hareketlerinin neler anlattığı ve tarihsel süreçleri örneklendirildi. Doğal hayatlarının içinde hayvanları kendi yaşamımıza uyumlandırmaya çalışmanın yanlış olduğunu belirten Veteriner Hekim Ahmet Köse, hayvanların olmadığı bir hayatın insanlar için zor olacağına da vurgu yaparak afetlerde, yalnız yaşayan insanların güvende olmalarında önemlerinin büyük olduğunu söyledi.

Köpeklere Davranışlar Önemli

Tanımadığı bir köpekle karşılaştığında sahibine sormadan bir köpeğe dokunulmaması, bağlı olan veya yemek yiyen bir köpeğin yanına gidilmemesi, koşmadan, bağırmadan, bir şey atmadan, sevgi ile bakmak gerektiği ifade edildi. Aksi halde koşarken düşüp yaralanmak, korkmak ya da ısırılmak gibi ciddi zararlar görülebileceği çocuklarla paylaşıldı. Eğitimler, haftada 3 okulda verilerek, dönem sonuna kadar devam edecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder