9 Nisan 2015 Perşembe

Keçiörenli Çocuklar Orhan Gazi’yi Tanıdı



"Okullarda Yaşayan Değerlerimiz" projesi sayesinde Keçiörenli çocuklar, Osmanlı İmparatorluğu'nun önemli padişahlarından Orhan Gazi'yi tanıma imkanını yakaladılar. 

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Orhan Gazi'yi Anma ve Anlama Programı", Orhan Gazi İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlandı. Programı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hilmi Karabacak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, çok sayıda öğrenci ve velileri ile birlikte izledi. 

‘'Mirasımıza Sahip Çıkmalıyız''

Öğrencilerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Okullarda Yaşayan Değerlerimiz" projesi kapsamında Osmanlı İmparatorluğu'nun temelini atan Orhan Gazi'yi tanıdıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Orhan Gazi, Osmanlının imparatorluk haline gelmesinde önemi büyük padişahlardan bir tanesidir. Gençlerimiz ve çocuklarımız geçmişteki şanlı tarihlerini iyi bilmelidirler ki, ataları ile gurur duysunlar ve geleceğe daha sağlam baksınlar. Atalarımız bizlere çok güzel miras bıraktılar. Biz de o mirasa en iyi şekilde sahip çıkmalıyız" diye konuştu. Mustafa Kılıçgil ise, yürüttükleri bu proje ile öğrencilerin seviyelerine uygun programlarla tarihi şahsiyetleri öğrenmelerine vesile olduklarını ifade ederek "Ecdadımızı çocuklarımıza öğretmeliyiz ki, yarının güçlü Türkiye'sini daha da ileriye götürecek medeniyetin kurucularını yetiştirebilelim. Çocuklarımızın kişiliğini kendi inanç ve değerlerimize uygun olarak şekillendirmeliyiz" dedi. 

Osmanlı Torunuyum

Anma programı Orhan Gazi belgeseli ile başlarken, öğrencilerin yaptığı Mehter Marşı gösterisi ile devam etti. "Osmanlı torunuyum" şiirinin okunmasının ardından Adıyaman yöresi halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. "Bursa'dan Doğan Fatih: Orhan Gazi" adlı tiyatro gösterisini sahneleyen küçük öğrenciler, daha sonra okudukları Orhan Gazi şiirleri ile büyük alkış aldılar. Program sonunda Başkan Ak ve protokol heyeti, emeği geçen okul müdürü ve öğretmenlere Başarı Belgesi takdim etti. Öğrencilerden gelen istek üzerine Başkan Ak çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder