9 Nisan 2015 Perşembe

Kepekli Saçlar için Elma Sirkesi Maskesi


Dönem dönem hepimiz saçlarımızda kepek sorunuyla karşılaşabiliriz. Böyle bir problemimiz olduğunda yapacağımız ilk iş kepek şampuanı kullanmak ve saçlarımızı kepeklerden kurtarmak için doğal bakım yapmak olmalıdır. Saçlarınızı kepeklerden arındırmak, bunu yaparken de sağlıklı ve ışıltılı kalmalarını istiyorsanız elma sirkesi maskesi size bu konuda yardımcı olabilir. Evde kolayca uygulayacağınız bu maske sayesinde artık kepeksiz ve güzel saçlara sahip olabilirsiniz.
Malzemeler
  • 2 çorba kaşığı soya yağı
  • 2 çay kaşığı biberiye
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı okaliptüs yağı
  • Yarım çay bardağı su
Yapılışı ve Uygulaması
Bir kabın içerisinde malzemelerin hepsini güzelce karıştırın. Hazırladığınız elma sirkesi maskesini saçlarınızın dibinden ucuna doğru sürün. Saç diplerinize bir süre masaj yapın ve daha sonra saçlarınızı tarayın. Saçlarınızı taradığınızda saç diplerindeki kepekler uçlara doğru gelecek ve bu şekilde temizlenmeleri kolaylaşacaktır. Tarama işi bittikten sonra başınıza bir bone geçirerek 2 saat maskenin saçınıza etki etmesini bekleyin. Son olarak saçlarınızı şampuanla güzelce yıkayın ve uygulamayı tamamlayın.
 Kepekli saçlar için elma sirkesi maskesi uygulamak isteyenler bunu bir ay boyunca, haftada bir kez düzenli olarak yapmalıdır. Bu uygulama sayesinde kepeklerden kurtulurken, saçlarınıza da kaybettikleri ışıltıyı yeniden kazandırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder