9 Nisan 2015 Perşembe

Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi


Gelin adaylarının en zor seçimi gelinlikleridir. Aylar öncesinden başlayan gelinlik seçme telaşı son ana kadar tüm hızıyla devam eder. Biliyoruz gelinliğinizin içinde bir kuğu gibi olmak ve o özel geceye damganızı vurmak istiyorsunuz. Bu da sizin en doğal hakkınız çünkü böyle özel bir an her zaman yaşanmıyor. Vücut tipine göre gelinlik seçimi yapmak size hayallerinizdeki gibi bir gelin olma fırsatını verir.
Gelinlik seçerken elbette ki en güzel ve en şık olanını giymeyi arzulayacaksınız. Fakat bu konuda unutmamanız gereken bir gerçek varsa, o da en şık gelinliğin sizin vücut yapınıza uyan gelinlik olduğudur. Vücut tipinize uygun bir gelinlik, var olan kusurları gizler ve sizi kusursuz göstermeye yardımcı olur. İşte hayatınızın en özel anı için, vücut yapınıza uygun gelinlik seçimi önerilerimiz:
Kilolu Gelinler Hangi Gelinlikleri Tercih Etmeli?
O rüya gibi anı yaşamanıza sayılı günler kaldı, siz kilolu olduğunuz için üzülüyor ve güzel bir gelin olamayacağınızı mı düşünüyorsunuz? Size ilk önerimiz bu yanlış düşünceyi aklınızdan çıkarmanız ve kilolarınızı kamufle etmeye yardımcı olacak bir gelinlik modeli seçmeniz. Tek parçadan oluşan, belden aşağı kısmı A şeklinde açılan etekleri olan gelinlik modelleri üzerinizde çok hoş duracaktır. Beliniz kalın ise robadan açılan gelinliklere yönelebilirsiniz. Kollarınızın kalın olduğunu düşünüyorsanız tercihiniz uzun kollu gelinlik modellerinden yana olabilir. Kollardaki uzantılı kumaşlarla kilolar kamufle edilir ve bu da sizin daha ince ve zarif görünmenize katkıda bulunabilir. Göğüs altından başlayan drapeler de vücudu ince gösteren önemli bir detaydır. Kiloların yanı sıra boyunuz da kısa ise bel çevresi dikişinin çok belirgin olmadığı, düz inen gelinlik modelleri boyunuzu uzun göstermesi bakımından tercih edilebilir. Sizi daha kilolu gösterecek olan; yuvarlak yaka, likralı kumaş, balon etek ve balık gelinlik modellerinden uzak durmanız gerekmektedir.
kilolu
Zayıf Gelinler Hangi Gelinlikleri Tercih Etmeli?
Gelinlik modeli seçerken tercihlerinizi sadelikten yana yaparsanız şıklığınızı ve zarafetinizi daha fazla gözler önüne serebilirsiniz. Minyon tipli gelin adayları ağır işlemeli, fırfırlı kumaşlar ve balon etekler yerine dantel ve ince kumaşlı gelinlik modellerini seçmeliler. Size en çok yakışacak modeller arasında straplez, yuvarlak yaka ve prenses yaka gelinlikler, etek uçları volanlanan tip gelinlikler ve balık gelinlikler sayılabilir.

zayıf
Uzun Boylu Gelinler Hangi Gelinlikleri Tercih Etmeli?
Uzun bacak, dar kalça ve normal bir göğüs yapınız varsa birçok seçeneğiniz mevcuttur. Boyunuzu uzun göstermek veya fazla kilolarınızı saklamak gibi bir derdiniz olmadığı için çok şanslısınız. Sizin tek yapmanız gereken inceliğinizi zarafet ve şıklıkla bütünleştirmek. Bunu en iyi yapabileceğiniz gelinlik modelleri ise; balık ve A tipi gelinlik modelleri olacaktır. Kolsuz gelinlikleri tercih edebileceğiniz gibi dantel kollu gelinliklerle de daha asil bir hava yaratma şansına sahipsiniz. Bacaklarınız gövdenize oranla daha uzunsa, derin V yaka kesimli gelinlik modellerini tercih ederek aradaki orantıyı sağlayabilirsiniz.
uzun
Kısa Boylu Gelinler Hangi Gelinlikleri Tercih Etmeli?
Boyunuz biraz kısa ve bu sizi üzüyor mu? Üzülmenize gerek yok, sizin için de boyunuzu olduğundan daha uzun göstermeye yardımcı olabilecek gelinlik modelleri var. Seçimlerinizde bir bütün olarak aşağı inen, bel kısmı dikişsiz ve kemeri olmayan gelinlik modellerine yer vermeniz sorunu çözecektir. Askılı, dik yakalı veya V yakalı gelinlik modelleri size çok yakışacaktır. Gelinlikte işlemeler vücudun üst bölgesinde daha belirgin olmalıdır. Kısa boylu gelin adayları etekleri kabarık olan gelinlik modellerinden uzak durmalıdır.
09 mod 110 mariel 018 selec
Göğüsleri küçük olan gelin adayları kat kat kumaşlardan oluşan(midye yaka) yakaları tercih ederlerse göğüslerini daha büyük gösterebilirler.
Gelinlik içindeki her bayan zaten güzeldir, vücut tipine göre gelinlik seçmekle bu güzelliğinizi daha da artırıp gecenin kraliçesi olmak sizin elinizde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder